Yorum Kategorileri

6 Haziran 2015 Cumartesi

Kızıl Tepe - Jamie McGuire

Bugün yorumlayacağım kitap aylar önce çıkan, çıktığı gibi okunan, biten ama sonunda beni sinir eden Kızıl Tepe!


Arka Kapak Yazısı

 Âşık Olduğunuz Kişiyi Hayatta Kalmak İçin Öldürmek Zorunda Olduğunuzu Bilseniz Ne Yapardınız? 
 İki kızını yalnız başına yetiştirmek için çabalayan Scarlet; evli olsa da âşık olmanın ne demek olduğunu unutmuş, tek yaşama nedeni küçük kızı olan Nathan ve tek derdi kız kardeşi ve erkek arkadaşlarıyla yapacakları hafta sonu kaçamağı olan üniversiteli bir genç kız olan Miranda… Dünyayı etkisi altına alan bir salgın patlak verdiğinde bu üç kişinin hayatı beklemedikleri şekilde kesişir ve artık tek amaçları vardır: Bu yeni ve acımasız dünyada hayatta kalabilmek.

Yorumum

 Tatlı Bela kitabıyla tanıyıp sevmiştim yazarı. Sonrasında Providence üçlemesiyle daha da bağlanmıştım. Yeni kitap çıkınca da haliyle koşa koşa aldım ve bir solukta okudum. Ancak yazar bu kitabında alışmış olduğumuz tarzından hayli farklı bir konu işlemiş. Bir salgın sonucu dünya üzerinde zombi patlaması yaşanıyor, insanlar ölmemek için en sevdiği kişileri terk edebiliyor, hatta öldürebiliyor. O kadar hızlı, akıcı bir şekilde anlatılmış ki olaylar, kitabın kapağını kapatırken buluyorsunuz kendinizi.

   Kitabın fark yarattığını düşündüğüm diğer yönü ise üç ayrı kişinin ağzından anlatılması. Scarlet, Nathan ve Miranda' nın bu korkunç olay yaşanırken hayatta kalmak için neler yaptıklarını, neler yaşadıklarını üçünün gözünden görüyoruz. Ve bu üç kişi kitabın da ismi olan Kızıl Tepe denilen bir yerde bir araya geliyorlar. Asıl mücadeleleri ise işte tam da orada başlıyor. Scarlet bir hastane çalışanı, istilaya işi başında yakalanıyor ve olayın başından itibaren kızlarını sağ salim bulmaya çalışırken, Nathan eşi tarafından terkedilmiş durumda ve o da küçük kızını sonuna kadar korumaya çalışıyor. Miranda ise kız kardeşi ve sevgilileri ile birlikte babasını bulmak ve kurtulmak çabası içinde.

   Herkes bir arada istiladan korunabilirler diye düşünüyorsunuz biliyorum ama öyle olmuyor, Kızıl Tepe' de de birazcık (!) kayıp veriliyor. 

   Açıkçası kitabın sonunda hayal kırıklığına uğradım ve yazara pek bir sövdüm! :) Bunun nedeni asla konuyu beğenmemek, anlatımdan hoşlanmamak falan değil. Öyle bir son yazmış ki hayatımın en ters köşe olayını bu kitapta yaşadım düşünün. Beklediğiniz sonu bırakın beklemediğiniz son bile bence yanında fos kalır o derece :D

   Yazar bu kitapta yeni yetişkin aşk romanlarından çok uç bir noktada da yazabileceğini kanıtlamış oldu. Gerçekten, konu olarak çok farklı ancak Jamie McGuire yine harikalar yaratmış. Kurgu, diyaloglar her şey çok iyi. Tabii kitapta sırf gerilim yok, aşk da var haberiniz olsun :)
"Daha önce, hiç tanımadığım birinin yanında olduğum için kendimi bu kadar huzurlu hissettiğim olmamıştı. Zombi filmlerinden öğrenmediğimiz şeylerden birisi de buydu."
"Onun başka birisinin daha anılarında yaşadığını bilmek iyi bir his veriyor.
Yazılarımı beğeniyor ve takip etmek istiyorsanız, "İzleyiciler" sekmesine tıklayarak blogumu takibe alabilirsiniz. Youtube kanalım yine blog ismim ile aynı (Gitarist Kızın Güncesi). Bookstagram hesaplarını seviyorsanız, beni burada bulabilirsiniz.
Goodreads hesabımı mı soruyorsunuz? Orada da "Gitaristkiz" olarak kayıtlıyım.
Mutlu günler!
  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder