Yorum Kategorileri

21 Haziran 2015 Pazar

Asi - Monica McCarty

Musmutlu bir Pazar gününden herkese merhaba! Bugün sizlere tarihi aşk romanlarına tekrar dönüş yapmamda etkili olan bir kitaptan bahsedeceğim!

Arka Kapak Yazısı
  Onu kendine aşık etmek için yalnızca bir yılı vardır... Isabel MacDonald, amansız kavgaya bir son vermek için klanının en azılı düşmanı Rory MacLeod ile nişanlanmayı kabul eder. Ancak nişan onun kaleye - ve biraz tahrikle kalbine - girişini kolaylaştırmak için bir paravandır. Ne var ki haince planları hayranlık duyduğu her şeye sahip güçlü ve korkusuz bir Highland reisi olan Rory tarafından sınanır. Şimdi Isabel hep hayal ettiği mutluluğu, tam da ihanet etmesi gereken adamda bulmuş ve ihtirasın, intikamdan çok daha tehlikeli olabileceğini görmüştür.

  Dostların yakınında olsun ama düşmanların daha da yakında... Rory' nin MacLeod klanının reisi olarak görevi açık ve nettir: Kralın emrine itaat edip MacDonald' ların kızı ile evlenmek - şartları ise kendisi belirleyecektir. Rory nişanın yalnızca bir yıl sürmesine karar verip kızı ailesine teslim ettikten sonra başka biriyle evlilik yapmayı planlar. Fakat bu baştan çıkarıcı güzellikteki kadının, onun çelik gibi dirayetine meydan okuyacağını ve sert görünüşünün altında içten içe kaynayan dizginlenmemiş ihtirası ortaya çıkaracağını tahmin edemez.

Yorumum
Arkadaşlar, bu kitap cidden iyiydi. Hatta iyi ötesiydi! Sıradan bir iş seyahatinde otogardan indirim ile aldığım, boş bir günde okurum diye çantama attığım bir kitaptı açıkçası. Hatta aldıktan yaklaşık 3 ay sonra falan okudum. Başlar başlamaz içine çekti, yazar öyle bir anlatmış ki olayların içinde siz de yer alıyorsunuz sanki. Ah, hele Rory yok muuu! Adam zaten İskoç, sevilmez de ne yapılır değil mi ama :)

Isabel ailesi tarafından yıllarca göz ardı edilmiş, kız olduğu için yıllarca küçümsenmiş. Gün gelip de dayısı kusursuz bir planı ortaya attığında, ailesinin gözüne girmenin yolunu buluyor ve bu plan dahilinde düşmanın yuvasına gidiyor. Aynı şekilde Rory de nişan olayını sırf kendi planı işlesin diye kabul ediyor. Yani ikisi de birbirlerine kazık atma peşinde :D Ama ikisinin de beklemediği bir şey var ki o da birbirlerine aşık olmaları! Görür görmez birbirlerinden etkileniyorlar ve kaçınılmaz olaylar gelişiveriyor. Kitapta göz ardı edilemeyecek bir kişi var ki o da Isabel' in gıcık mı gıcık dayısı. Aslında her şey onun planı sonucunda bu hale geliyor bir yandan da teşekkür etmek lazım dayıya :) Kitapta çok karakter var ama hepsine ayrı ayrı değinmiyorum, Isabel ve Rory aşkı bana yetti de arttı :)

Kesinlikle okumanızı önereceğim bir roman. Seri şeklindeymiş, bir sonraki kitabı Rory' nin kardeşini anlatıyor diye biliyorum ama çok da incelemedim çünkü uzun serilere devam edememe gibi pis bir huyum var. Elde değil ne yapalım :)

Aranızda okumuş olanlar var mı? Siz ne düşünüyorsunuz bu kitap hakkında? Yoruma yazabilirsiniz, çekinmeyin yazın :)


Yazılarımı beğeniyor ve takip etmek istiyorsanız, "İzleyiciler" sekmesine tıklayarak blogumu takibe alabilirsiniz. Youtube kanalım yine blog ismim ile aynı (Gitarist Kızın Güncesi). Bookstagram hesaplarını seviyorsanız, beni burada bulabilirsiniz.
Goodreads hesabımı mı soruyorsunuz? Orada da "Gitaristkiz" olarak kayıtlıyım.
Mutlu günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder