Yorum Kategorileri

16 Şubat 2015 Pazartesi

Özgecan Aslan


(www.milliyet.com.tr)

 Birkaç gündür internetsiz kaldım dostlarım o yüzden bu acı olayla ilgili ancak yazabiliyorum.

 Bir caninin elinde daha yitip giden genç bir kız... O kadar üzgünüm ki söyleyecek söz bulamıyorum. Ne desem boş kalıyor. 

 Katilinin birbirinden farklı üç ifadesi var, üçü de kan dondurucu. Rahat rahat anlatmış Özgecan' a nasıl kıydığını. Burası nasıl bir ülke haline geldi, ne biçim bir hal aldı insanlığımız?

 Sırf kadın olduğumuz için rahat dolaşamıyoruz sokaklarda. Minibüste tek kalan kadın olursa inmeyin diye kampanya başlatmış bazı duyarlı erkekler. Teşekkürlerimizi borç biliriz ama işin özü bize sahip çıkılması değil, sahip çıkılacak duruma düşürülmemek. Nasıl ki bir erkek gece yarılarına kadar arkadaşlarıyla rahatça gezip tozabiliyorsa, biz kadınlar da bunu yapabilmeliyiz. Etek giyiyormuşuz, geceleri geziyormuşuz... Boş laf bunlar hepsi bahane...

 Alın işte, erkeklerin üstün ırkmış gibi yetiştirilmelerinin sonucu ne? Gencecik üniversiteli bir kız vahşice katledildi. Namusunu korumak için mücadele ederken öldürüldü.

 Umarım Özgecan da diğerleri gibi unutulmaz, bu olay son olur. Ailesine başsağlığı diliyor ve bu yazıyı burada bitiriyorum. Zira söyleyebileceğim başkaca birşey yok, sözler kifayetsiz...

 Mekanın cennet olsun güzel kız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder